50€/kk – 12. Peruna-papukeitto
Perunaviikko jatkuu papukeitolla. Simppeli tomaattinen keitto. Halpaa ja helppo valmistaa. Paprika tuo mukavasti mausteisuutta ja sitruunamehu hapokkuutta.
Hinta per annos 0,69€.
Ainekset
600g perunaa – 0,39€
1 sipuli – 0,12€
2 porkkanaa – 0,28€
2 valkosipulin kynttä – 0,05€
200g papuja – 0,91€
1rkl paprikajauhetta – 0,17€
2tl suolaa – 0,02€
1tl mustapippuria – 0,08€
1tlk tomaattimurskaa – 0,39€
4rkl öljyä – 0,20€
1rkl sitruunamehua – 0,13€
1L vettä
Total: 2,74€ (4 annosta)
Pre-prep: 24h, Prep: 10min, Kokkaus: 25min, Total: 35min + papujen keittäminen (jos käytät valmiita purkkipapuja, niin tätä ei tarvitse tehdä)
Ohjeet
– Pre-prep: Liota papuja yön yli
– Huuhtele pavut ja keitä niitä pari tuntia, kunnes ovat pehmeitä ja kypsiä
– Prep: kuori ja kuutioi perunat
– Prep: pilkok sipuli, valkosipuli ja porkkanat
– Paista sipulia öljyssä muutama minuutti
– Lisää porkkanat ja valkosipuli ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää paprikajauhe ja sekoita hyvin
– Lisää sitten sitruunamehu, tomaattimurska, pavut, perunat ja vesi – kiehauta
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia
Now playing: Testament – John Doe