50€/kk – 2. Chili sin carne
50 euron -haaste jatkuu chili sin carnella. Käytin valkoisia kidneypapuja tässä, koska yksinkertaisesti piti priorisoida papuostokset yhteen paputyyppiin, koska alle 500g pakkauksia ei käytännössä ole olemassa, joten noilla mennään, jos tarvitaan papuja. Hyvin ”perus-chili” kyseessä, tosin eihän tässä varsinaisesti chiliä ole, mutta mausteisuutta on toki riittävästi.
Edelleen toki mennään laskennallisen annosbudjettini (83 senttiä) yli, mutta tulossa on kompensoivia annoksia.
Hinta per annos 0,91€.
Ainekset
200g riisi – 0,19€
1tl suolaa riisin keittoveteen – 0,01€
1 sipuli – 0,12€
2 valkosipulinkynttä – 0,05€
250g maissia – 0,45€
150g papuja – 0,68€
1 paprika – 0,66€
50g soijarouhetta – 0,31€
1rkl oreganoa – 0,18€
1rkl paprikajauhetta – 0,17€
1rkl soijaa – 0,12€
1tlk tomaattimurskaa – 0,39€
1rkl tomaattisose – 0,07€
4rkl öljyä – 0,20€
1tl suolaa – 0,01€
1/2tl mustapippuria – 0,04€
2dl vettä
Total: 3,65€ (4 annosta)
Papujen esivalmistelu: 24h
Prep: 10min, Kokkaus: 25min, Total: 35min
Ohjeet
– Prep: liota papuja yön yli ja keitä sitten tunnin verran
– Prep: pilko sipuli, valkosipuli ja paprika
– Prep: sekoita soijarouhe, soija ja 1dl vettä, anna rouheen imeä neste
– Paista sipulia muutama minuutti öljyssä
– Lisää valkosipuli, paista minuutti lisää
– Lisää paprika ja vielä pari minsaa lisäpaistoa
– Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita hyvin
– Lisää tomaattipyree, paprikajauhe, oregano ja sekoita jälleen hyvin
– Sitten loput ainekset pataan: maissi, soijarouhe ja pavut
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Kiehauta ja anna porista ilman kantta parikymmentä minuuttia
– Tällä välin ehdit keittää sopivasti riisin
Now playing: joe unknown – Ride