Aloo Chaat
Intialaista katuruokaa uusintana seuraavaksi. Vähän sovellettiin toki tätä, lisäsin mm. tuohon kikherneitä, että sai jotain proteiiniakin. Muutenhan tämä on oikeastaan fritattua perunaa maustettuna vähän enemmän intialaisittain. Chutneykin on vähän tehty sinne päin, mutta hyvä maustekastike tuollaisenaan. Bhujia mitä tuossa on, on siis chilistä rapeaa intialaista ”snacksiä” ja tuo mukavasti rapsakkuutta tähän.
Hinta per annos 1,57€.
Ainekset
1kg jauhoisia perunoita – 1,15€
4rkl granaattiomenan siemeniä – 0,50€
1rkl valkosipulitahnaa – 0,32€
1rkl inkivääritahnaa – 0,35€
1rkl sitruunamehua – 0,13€
1tl jeeraa – 0,10€
1tl chilijauhetta – 0,13€
Suolaa – 0,04€
4rkl bhujiaa – 0,20€
1/2 nippu korianteria – 0,95€
2rkl öljyä – 0,10€
1pkt kikherneitä – 0,79€
Total: 4,76€ (3 annosta)
Prep: 10min, Kokkaus: 30min, Total: 30min
Ravintotekijät
Energia 2035kcal
Rasva 88g (osuus energiasta 38%)
Hiilihydraatti 244g (49%)
Proteiini 46g (9%)
Ohjeet
– Aloita chutneylla: pistä korianteri, valkosipuli, inkivääri ja öljy blenderiin ja aja tasaiseksi tahnaksi
– Paista valutettuja kikherneitä ruokalusikallisessa öljyä, kunnes ne ovat mukavan rapsakoita
– Kuori perunat ja leikkaa parin sentin kokoisiksi kuutioiksi
– Keitä perunoita, kunnes ne on al dente, noin 8 minuuttia
– Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrytä kuivaksi
– Uppopaista 150⁰C öljyssä kolme minuuttia
– Nosta peruna pois öljystä ja anna ylimääräisen öljyn valua pois, esim talouspaperin päällä
– Lämmitä sillä välin öljy 190⁰C ja sitten paista perunat uudelleen, pari minuuttia ja ne on kivan kullanruskeita
– Mausta perunat jeeralla, chilillä, suolalla ja sitruunamehulla
– Sekoita kikherneet ja perunat keskenään
– Tarjoile granaattiomenan siemenien, bhujian ja chutneyn kanssa
Hinta katsottu 18.2.2022
Now playing: Black Rebel Motorcycle Club – Weapon of Choice