Artisokansydänpasta
Harvinainen annos, kun annoshinta nousi kolmeen euroon. Suurin ”syyllinen” tosin on nuo artisokansydämet – ne on melko hintavia. Purjot ja pavut tuovat mukavasti lisärakennetta.
Hinta per annos 3,00€.
Ainekset
1 purjo – 0,64€
4 valkosipulin kynttä – 0,10€
250g pastaa – 0,92€
1pkt valkoisia papuja – 0,99€
1tlk artisokansydämiä – 4,25€
50g kapriksia – 0,81€
1 purkki maustamatonta tuorejuustoa – 2,25€
2tl kuivattua timjamia – 0,10€
2dl vettä
1rkl kasvisliemijauhetta – 0,42€
50g vegaanista voita – 0,40€
mustapippuria – 0,07€
suolaa – 0,04€
2rkl ravintohiivaa – 1,00€
Total: 11,99€ (4 annosta)
Prep: 10min, Kokkaus: 15min, Total: 25min
Ravintotekijät
Energia 1837kcal
Rasva 72g (osuus energiasta 35%)
Hiilihydraatti 209g (46%)
Proteiini 67g (15%)
Ohjeet
– Prep: pilko purjo ja valkosipuli
– Aloita pastan keittämisellä
– Paista ensiksi valutetut artisokansydämet voissa, jotta saat niihin väriä, viitisen minuuttia. Nosta ne syrjään odottamaan.
– Paista seuraavaksi purjoa muutama minuutti, jotta ne pehmenee
– Lisää sitten valkosipuli ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää pavut ja artisokan syvämet takaisin ja paista taas muutama minuutti lisää
– Lisää vesi ja mausteet, timjami, kasvisliemi, suola ja mustapippuri
– Kiehauta ja lisää tuorejuusto ja kaprikset – sekoita hyvin
– Lopuksi sekoita pasta kastikkeeseen
– Ripottele ravintohiivaa annoksen päälle
Hinnat katsottu 25.11.2023
Now playing: Dolly Parton – Rockstar