Chili sin carne

Chili sin carne

Vielä yksi euron lämmin ruoka -resepti Vegaanihaasteen vikoille päiville. Vähän optimistisesti kuvittelin ehtiväni tässä kuun aikana tehdä noita muita kuin oikeita ruokia, joten perästä seuraa vielä lisää ilta- ja välipalareseptejä ja sitten jonkinlainen yhteenveto vielä. Mutta tällainen perus-chiliohje vielä lopuksi.

Ainekset

1 sipuli – 0,17€
4 valkosipuli kynttä – 0,10€
1 paprika – 0,81€
1 porkkana – 0,09€
1tlk tomaattimurska – 0,79€
2rkl tomaattipyrettä – 0,21€
4dl vettä
100g kuivattuja kidneypapuja – 0,50€
1rkl savupaprikaa – 0,18€
1rkl oreganoa – 0,12€
1tl chilihiutaleita – 0,07€
2rkl öljyä – 0,14€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2dl riisiä – 0,57€

Total: 3,86€ (4 annosta), hinta per annos 0,97€

Pre-prep: 24h, Prep: 10min, Kokkaus: 30min, Total: 40min

Ravintotekijät
Energia 1332kcal
Rasva 31g (osuus energiasta 21%)
Hiilihydraatti 199g (61%)
Proteiini 42g (13%)

Ohjeet

– Pre-prep: liota papuja yön yli, huuhtele ja keitä seuraavana päivänä noin tunnin, testaa kypsyys, koska keittoaika vaihtelee melkoisesti. 200g papuja on noin 500g keitettynä, ne menee siis tähän reseptiin, mutta keitä samantien ainakin toinen mokoma tulevaa käyttöä varten ja pakasta ne.
– Prep: pilko sipuli, valkosipuli, paprika ja porkkana
– Pistä riisi kiehumaan näin aluksi
– Paista sipulia muutama minuutti
– Lisää valkosipuli ja paista minuutti lisää
– Lisää sitten paprika ja porkkana ja paista taas muutama minuutti lisää
– Lisää sitten tomaattipyre, tomaattimurska ja vesi ja kiehauta
– Lisää sitten savupaprika, oregano, chili, suola ja mustapippuri
– Anna porista ainakin vartin, jotta maut syventyvät
– Lisää sitten pavut ja keittele vielä kymmenisen minuuttia
– Tarjoile riisin kanssa

Hinnat katsottu 30.1.2025

Now playing: Otis Redding – My Girl



2 thoughts on “Chili sin carne”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *