Feijoada
Feijoada eli brasilialainen mustapapumuhennos. Tämä on pelkistä pavuista tehty versio ja pienenä twistinä on sipulin soseuttaminen. Todella hyvä papuruoka, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Makua on todella paljon.
Hinta per annos 1,81€.
Ainekset
250g mustapapuja – 2,05€
3 sipulia – 0,45€
2 valkospipulin kynttä – 0,05€
3 laakerinlehteä – 0,06€
1rkl jauhettua korianteria – 0,24€
1tl cayennea – 0,14€
1rkl jeeraa – 0,30€
1rkl oreganoa – 0,10€
2tl savupaprikaa – 0,12€
1 liemikuutio – 0,11€
2rkl soijaa – 0,56€
1rkl balsamicoa – 0,16€
mustapippuria – 0,07€
3rkl öljyä – 0,21€
5dl vettä
2dl riisiä – 0,82€
Total: 5,43€ (3 annosta)
Pre-prep: 24h+2h keittämistä, Prep:5min, Kokkaaminen: 25min, Total: 30min
Ravintotekijät
Energia 1883kcal
Rasva 47g (osuus energiasta 22%)
Hiilihydraatti 266g (58%)
Proteiini 72g (16%)
Ohjeet
– Liota papuja yön yli, siivilöi ja huuhtele pavut ja sitten niitä keitä tunti pari, jotta ne ovat pehmeitä
– Prep: pilko valkosipuli ja yksi sipuli ja soseuta kaksi muuta ja desi vettä esim. sauvasekoittimella
– Pistä riisi keittymään
– Paista pilkottua sipulia ja valkosipulia viitisen minuuttia, jotta se saa väriä
– Lisää kaikki mausteet, soija, balsamico ja sipulisose ja paista 5 minuuttia lisää, jotta saa paksun kastikkeen
– Lisää pavut ja vesi
– Keitä hiljalleen 15 minuuttia ilman kantta, nyt halutaan keittää kastike jälleen kasaan
– Ota pari desiä papuja ja soseuta ne jälleen esim. sauvasekoittimella, lisää ne takaisin pannulle
– Keittele viisi minuuttia lisää ja saat mukavan paksun kastikkeen
– Tarjoile riisin kanssa
Hinta katsottu 14.2.2022
Now playing: Frank Carter & The Rattlesnakes – Parasite