Harissa
Harissa on Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva paprika-chilitahna. Oikeaoppisesti pitäisi varmaan olla jotain tiettyä chiliä, mutta itse tein kaupan punaisesta peruschilistä. Oleellisempaa mielestäni tässä on tuo paahdettu paprika ja chilin määrää ja laatua voi oman maun mukaan sitten vaihdella. Tämä ei ole kovin tulinen edes, vaikka tuossa 6 chiliä on ja lisäksi vielä hiukan cayennea, joten säädä halutessasi. Ja tämä on muuten näköjään merkittävästi halvempaakin itse tehtynä kuin valmiina kaupansoosina.
Ainekset
2 paprikaa – 1,48€
6 chiliä – 1,56€
2rkl tomaattipyrettä – 0,28€
4 valkosipulin kynttä – 0,28€
1rkl jauhettua korianteria – 0,24€
1rkl kuminan siemeniä – 0,47€
1rkl savupaprikajauhetta – 0,18€
1tl cayennea – 0,14€
1rkl sitruunamehua – 0,09€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
Total: 4,83€ (n. 5 dl)
Valmistusaika: 20min
Ohjeet
– Paahda paprikat, chilit ja valkosipulinkynnet kokonaisina pannulla, kunnes ne ovat saanet mukavat polttomerkit, tarkoitus on saada siis kaikki kypsäksi, ja kuoret saa palaa pannulla kyllä mustiksi. Ole kärsivällinen, menee ainakin kymmenen minuuttia.
– Anna paprikoiden, chilien ja valkosipulien jäähtyä jonkin aikaa ja kuori sen jälkeen, ei niin tarkkaa miten hyvin saa paprikoista kuoret pois, pahimmat mustumat nyt ainakin
– Pilko paprikat ja chilit karkeasti
– Pistä kaikki ainekset tehosekoittimeen surrauta tahnaksi, jos ei meinaa soseutua, niin lisää tilkka vettä avuksi. Itse en aikaan ihan sileäksi asti antanu mennä eli ihan oman maun mukaan.
Hinnat katsottu 29.10.2022
Now playing: Laineen Kasperi – Kouvola Lokakuussa
1 thought on “Harissa”