Hernekeitto

Hernekeitto

Kuivatut herneet ovat suomalaisen keittiön klassikkoraaka-aine, joka on ollut tärkeä proteiininlähde jo vuosisatojen ajan. Ne ovat paitsi edullisia (tämä annos reilusti alle euron), myös erittäin ravitsevia, sisältäen runsaasti proteiinia, kuitua, rautaa ja muita tärkeitä ravintoaineita. Kuivatut herneet ovat pitkäikäisiä säilytyksessä ja sopivat erinomaisesti perinteisiin ruokiin, kuten juuri hernekeittoon. Tein pienen kokeilun tässä ja käytin keltaisia herneitä. Maistuu muuten ihan samalta kuin vihreät herneet.

Ainekset

250g kuivia herneitä – 0,49€
1dl soijarouhetta – 0,21€
2 sipulia – 0,34€
1l vettä
1rkl meiramia – 0,11€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
4rkl sinappia – 0,39€

Total: 1,65€ (4 annosta), hinta per annos 0,41€

Ravintotekijät
Energia 846kcal
Rasva 9g (osuus energiasta 9%)
Hiilihydraatti 90g (43%)
Proteiini 70g (34%)

Ohjeet

– Liota herneitä yön yli
– Pilko toinen sipuleista
– Keitä liotettuja herneitä ja pilkottua sipulia 2 tuntia
– Lisää sitten meirami ja mausta suolalla ja pippurilla
– Keitä puoli tuntia lisää
– Sillä välin turvota soijarouhe vedessä
– Soseuta keitto kevyesti, en siis vetänyt ihan sileäksi, vaan vain osittain
– Lisää soijarouhe ja anna viel porista kevyesti puoli tuntia
– Pilko sitten toinen sipuli mahdollisimman pieneksi
– Tarjoile hernekeitto sinapin ja pilkotun sipulin kera

Hinnat katsottu 22.1.2025

Now playing: Satyricon – K.I.N.G.



1 thought on “Hernekeitto”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *