Viikonloppuvegaani on mielentila. Mitään absoluuttista vegaaniustavoitetta ei täällä ole, eikä sitä myöskään tavoitella. Tarkoitus on vain ihan maailman tulevaisuuden takia vähentää lihan käyttöä. Isoin askel minkä jokainen voi ottaa ilman mitään vegaanius- tai kasvissyöntitavoitteita on yksinkertaisesti lisätä kasvisten määrää syömässään ruoassa.
Tämä koko homma lähti käyntiin siitä, että meillä oli jo pitkään ollut kokkailut kotona munattomia ja maidottomia allergioiden takia, joten siitä se ajatus sitten lähti, eihän tuosta tarvitse pudottaa kuin liha enää pois. Vegaaniusprosentti koko ajan noussut ja voi hyvin olla, että joskus vahingossa päätyy vegaaniksi, nykyään ollaan ehkä 09-prosenttisesti vegaani. Mitään stressiä en ota siitä tuleeko välillä syötyä lihaa ja jos ei mitään hyvää kasvisruokaa ole tarjolla, niin joustan kyllä maku edellä.
Uskon lihan hinnan nousevan jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa jo sellaiselle tasolle, että voi olla ihan hyvä itse kunkin olla totutellut jo vähempään lihamäärään, koska siihen ei yksinkertaisesti ole varaa. Lihattoman kokkaamisen osaaminen, ei varmasti ole myöskään huono taito tulevaisuuussa. Liha on jo omaan nenään alkanut haista raadolle, kun sitä niin harvoin enää kokkailee (lapsen toiveiden mukaan välillä mennään edelleen lihaosastollekin).
Henkilökohtaisesti tulevaisuuden teknologinen kehitys kiinnostaa sen verran, että joku voisi kehittää labra-mozzarellan, että saisi tehtyä hyvää pizzaa.
Kiinnostaisiko yhteistyö?
Kiinnostaako sinua yhteistyö kanssani reseptikehittelyn, sosiaalisen median, tapahtumien, workshopien, tuotenäytteiden tai vaikka konsultaation merkeissä? Pistä viestiä tero@viikonloppuvegaani.fi ja katsotaan mitä keksimme yhdessä.