Kanelimunkki

Kanelimunkki

Munkkeja lähdössä koulun joulumyyjäisiin. Tein tuollaisia suupalamunkkeja, jotka pyörittelin lopuksi kanelistomusokerissa. Aika hyviä, imho.

Ainekset

2,5dl kauramaitoa
1 pussi hiivaa
0,5dl sokeria
1tl suolaa
1tl kardemummaa
1tl kanelia
100g margariinia
9dl vehnäjauhoja
Paistamiseen rypsiöljyä
Sokeroimiseen tomusokeria (2dl) ja kanelia (2rkl)

Ohjeet

– Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sulata margariini (vaikka mikrossa)
– Sekoita puolet jauhoista, hiiva, sokeri, suola, kaneli ja kardemumma
– LIsää kauramaito ja margariini ja sekoita hyvin
– Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa niin kauan, että taikina on mukavan kimmoisaa eikä tartu
– Anna kohota kaksinkertaiseksi
– Pyöritä taikinasta 20g palloja (vaaka on näppärä, mutta tuo reilu ruokalusikallinen) ja anna nousta vielä hetki
– Kuumenna öljy 180-asteiseksi (itse käytän wok-pannua, joka on muodoltaan erinomainen friteeraukseen, koska sen yläosa on paljon laajempi kuin pohja, ei tule kuumat rasvat yli)
– Paista erissä kolmisen minuuttia per pallo, ne on valmiita, kun ovat kauniin kullanruskeita
– Anna jäähtyä kunnolla ja pyörittele sitten tomusokeri ja kaneli -sekoituksessa.

Now playing: Devin Townsend – PowerNerd



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *