Kermainen purjopasta ja sieni-pangrattato

Kermainen purjopasta ja sieni-pangrattato

Törmäsin jossain päin nettiä (en enää muista missä) tällaisiin ”korppujauhoihin”, joihin oli sekoitettu kuivia sieniä ja niitä sitten lisättiin pastaan, joten eikun testiin (kutsutaan sitä nyt vaikka hienosti sieni-pangrattatoksi). Ja tuli muuten hyvää, paistelin siis ihan kuivattuja sieniä ja leivänkannikkaa rapeaksi, ja se sitten sekaisin tähän kermaiseen purjopastaan. Todella hyvää, kokeilen varmasti uusiksi, nosti annoksen ihan uudelle levelille, eikä sitä edes tarvitse lisätä paljon.

Hinta per annos 1,88€

Ainekset

2 purjoa – 0,84€
2pkt valkoisia papuja – 1,98€
50g ”voita” – 0,38€
3 kevätsipulia – 1,50€
4 valkosipulin kynttä – 0,10€
2dl kaurakermaa – 0,99€
1rkl kasvisiemijauhetta – 0,14€
1rkl valkoviinietikkaa – 0,12€
500g pastaa – 3,65€
1 paahtoleipä – 0,10€
kourallinen kuivia sieniä – 1,35€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€

Total: 11,26€ (6 annosta)

Prep: 10min, Kokkaus: 20min, Total: 30min

Ravintotekijät
Energia 3454kcal
Rasva 133g (osuus energiasta 34%)
Hiilihydraatti 417g (49%)
Proteiini 113g (13%)

Ohjeet

– Prep: pese ja pilko purjo, pilko valkosipuli ja kevätsipuli
– Prep: revi leipä tehosekoittimeen ja lisää sienet, suolaa ja pippuria, surrauta karkeaksi ”korppujauhoksi”
– Paista leipä-sieniseosta pannulla, kunnes se on ruskettuu, nosta syjään odottamaan
– Paista purjoa ”voissa” kymmenisen minuuttia, jotta se saa väriä
– Tällä välin keitä myös pasta
– Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää etikka ja kiehauta
– Lisää sitten pavut ja kerma ja anna muhia muutama minuutti lisää
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Sekoita sitten pasta purjoihin ja viimeistele kevätsipulilla ja paahtoleipämuruilla

Hinnat katsottu 20.2.2024

Now playing: Static-X -Zombie



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *