Kiinalaista pippuri-”kanaa”
Sovelletaan taas vähän perinteistä reseptiikkaa. Pippurikana ”fileesuikaleista”, päätin marinoida nuo pakastepalat paiston jälkeen ja ainakin omasta mielestä tuo toimi hyvin. Nuudeleiden tilalla voi tarjoilla hyvin myös vaikka riisin kanssa. Helppo tehdä ja todella hyvänmakuinen lopputulos.
Hinta per annos 2,91€.
Ainekset
320g ”fileesuikaleita” (Häslans Kök) – 5,80€
3 varsisipulia – 0,75€
2 suippopaprikaa – 1,19€
1rkl valkosipulitahnaa – 0,31€
1rkl inkivääritarhnaa – 0,32€
2tl kokonaisia mustapippureita – 0,17€
200g nuudeleita – 1,25€
4rkl öljyä – 0,28€
Liemi
4dl vettä
1 liemikuutio – 0,16€
3rkl soijaa – 0,84€
2rkl siirappia – 0,08€
2rkl sitruunamehua – 0,26€
1rkl seesamiöljyä – 0,21€
1rkl maissijauhoa – 0,03€
Total: 11,65€ (4 annosta)
Prep: 10min, Kokkaus: 20min, Total: 30min
Ravintotekijät
Energia 2162kcal
Rasva 86g (osuus energiasta 35%)
Hiilihydraatti 198g (37%)
Proteiini 137g (26%)
Ohjeet
– Prep: sekoita liemen ainekset (tässä vaiheessa ilman maissijauhoja)
– Paista fileesuikaleita pannussa viitisen minuuttia, että ne saavat väriä
– Kaada ne sen jälkeen liemeen marinoitumaan, voit antaa liemessä pidempäänkin, mutta pääasia oikeastaan, että saadaan fileepaloihin vähän makua, kun ovat melko mauttomia
– Prep: pilko sipuli, sipulin varret ja paprika
– Prep: murskaa mustapippurit kevyesti
– Prep: kypsennä nuudelit, jotta ne ovat valmiiksi odottamassa viimeistä vaihetta
– Paista seuraavaksi sipulia pannussa muutama minuutti
– Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista taas muutama minuutti lisää
– Seuraavaksi pannuun paprikat ja jälleen muutama minuutti lisää paistoa
– Nyt lisää pippurit ja paista taas muutama minuutti
– Siivilöi liemi talteen fileepaloista ja lisää fileet pannuun
– Sekoita maissijauho liemeen ja lisää se pannuun ja kiehauta, jotta se sakenee hieman
– Lopuksi lisää nuudelit ja sekoita hyvin, tarjoile heti kuumana
Hinnat katsottu 1.8.2023
Now playing: Juno – Myyty on myyty