Korma-mangoldi-kikherneet
Takapihan pieni tarha tuotti myös mangoldia, joten siitäkin piti keksiä jotain ruokaa. Mangoldi kestää hyvin keittämistä, joten pistin sen curryyn. Voi käyttää jotain muutakin lehtivihreää, tuota mangoldia en ole kaupassa kovin usein nähnyt. Lisäksi tein tähän oman korma-tahnan. Sekoittelin siin mausteita tomaattipyreeseen ja öljyyn. Tahnalla saa helposti makua tällaiseen ruokaan. Jää tahnaa seuraavaankin kertaan kivasti.
Ainekset
200g mangoldia – 1,70€
2pkt kikherneitä – 1,98€
4 valkosipulin kynttä – 0,12€
1 sipuli – 0,22€
1pkt kookoskermaa – 1,45€
1dl vettä
pieni nippu korianteria – 0,75€
3rkl kormatahnaa (kts. alla) – 0,67€
2rkl öljyä – 0,14€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2dl riisiä – 0,76€
Total: 7,88€ (4 annosta)
Kormatahna (tulee noin 8rkl tahnaa eli osa säästyy seuraavaan kertaan, säilytä jääkaapissa)
1tl jeeraa – 0,15€
1rkl korianterijauhetta – 0,33€
1tl kurkumaa – 0,06€
1rkl garam masalaa – 0,31€
1tl chilijauhetta – 0,14€
2tl valkosipulijauhe – 0,19€
2tl inkiväärijauhe – 0,27€
2rkl tomaattipyrettä – 0,21€
2rkl öljyä – 0,14€
Prep: 10min, Kokkaus: 20min, Total: 30min
Ravintotekijät
Energia 2490kcal
Rasva 140g (osuus energiasta 50%)
Hiilihydraatti 231g (38%)
Proteiini 64g (12%)
Ohjeet
– Prep: valmista tahna, sekoita kaikki ainekset hyvin
– Prep: pilko mangoldi, valkosipuli ja sipuli
– Prep: nypi korianterin lehdet ja pilko varret
– Aloita riisin keittämisellä
– Paista sipulia ja valkosipulia muutama minuutti
– Lisää kikherneet ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää kormatahna ja pilkotut korianterin varret, sekoita hyvin ja paista taas minuutti lisää
– Lisää kookoskerma ja vesi ja kiehauta
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Lisää lopuksi mangoldi ja anna porista muutama minuutti lisää, jotta mangoldi kypsyy
– Tarjoa riisin kanssa, koristele korianterin lehdillä
Hinnat katsottu 28.8.2024