Kuusenkerkkäsiirappi auringossa
Oli mökin pihassa kivasti kerkkiä tarjolla, niin piti kokeilla vähä erilaista tapaa tehdä kuusenkerkkäsiirappia. Eli kerkät ja sokeri 50/50-suhteessa lasipurkkiin ja purkki ikkunalaudalle.
Näyttää tältä.
Sitten vain odotellaan, että luonto hoitaa homman. Reilun kuukauden se tuossa ikkunalaudalla odotteli, että sokeri on sulanut ja imenyt maut kerkistä. Useampi viikko ainakin minulla kesti, että sokeri edes suli, paikka ei tosin ollut kovin aurinkoinen, että varmasti nopeamminkin tämä onnistuu, jos on tosi aurinkoista.
Näytti tältä.
Lopuksi siivilöin kerkät ja lisäsin vielä 1/1-suhteessa vettä ja kiehautin pari minuuttia. Tulee vähän enemmän juoksevampaa sokerisiirappia, paksumpaa siirappia saa toki ilman veden lisäämistä, mutta halusin vähän löysempää.
Siirappi on valmista ja pääsee nyt desinfioituun purkkiin jäähtymään ja säilöön.