Kyssäkaalia ja soijasuikaleita teriyaki-kastikkeessa
Vegaanihaasteen Mysteerilaatikon ensimmäiset ainekset ovat kyssäkaali, soijasuikale ja pinaatti. Näistä pyöräytettiin jonkinlainen paistos, kyssäkaali toimii hyvin tällaisessa ja soijasuikaleiden pyöräyttäminen teriyaki-kastikkeessa tuo niihin mukavasti makua. Lisämakua voi halutessasi lisätä annokseen vielä soija- ja chilikastikkeella.
Hinta per annos 2,15€.
Ainekset
1 kyssäkaali – 2,83€
100g soijasuikaleita – 1,82€
70g pinaattia – 1,19€
1dl teriyaki-kastiketta – 1,43€
2rkl ”voita” – 0,24€
1 sipuli – 0,15€
2dl riisiä – 0,70€
1rkl seesaminsiemeniä – 0,11€
suolaa – 0,04€
pippuria – 0,07€
Total: 8,58€ (4 annosta)
Prep: 10min, Kokkaus: 20min, Total: 30min
Ravintotekijät
Energia 1428kcal
Rasva 28g (osuus energiasta 17%)
Hiilihydraatti 193g (55%)
Proteiini 79g (23%)
Ohjeet
– Aloita keittämällä riisiä
– Prep: kiehauta vesi ja liota soijasuikaleita vedesssä 3 minuuttia, kaada sitten vesi pois. Suikaleet noin kolminkertaistuvat, joten sinulla on n. 300g suikaleita). En siis keitä näitä, vaan vain ”liotan” muutaman minuutin, jotta suikaleet imevät nestettä. Lisäksi sitten paistetaan ne.
– Prep: kuutioi kyssäkaali
– Prep: pilko sipuli
– Paista soijasuikaleita n. 5 minuuttia ruokalusikallisessa voita, jotta se saa väriä. Varo ettet polta niitä.
– Lisää teriyaki suikaleisiin ja sekoita hyvin ja anna soosin imeytyä suikaleisiin. Nosta soijasuikaleet syrjään odottamaan.
– Lisää nyt loput voi ja paista kyssäkaalia kunnes se alkaa saada väriä, 5-10 minuuttia.
– Lisää sitten sipuli ja paista muutama minuutti lisää
– Paista vielä sen aikaa, että kyssäkaali on sopivan kypsää, itse jätin melko rapsakoiksi
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Lopuksi vielä pinaatit pannuun ja paistoa sen verran, että pinaatti pehmenee
– Ja vielä aivan lopuksi sekoita soijasuikaleet myös kyssäkaalipaistokseen ja lämmitä
– Tarjoile seesaminsiementen kanssa
Hinnat katsottu 1.1.2024
Now playing: Refused – New Noise