Lehtikaalipestopasta

Lehtikaalipestopasta

Lehtikaalia tosiaan tuli melko hyvin, joten seuraavaksi se pääsi pestoon. Käytin lisäksi perston tekoon auringonkukan siemeniä, ne on todella paljon halvempia kuin pinjansiemenet ja toimii erittäin hyvin pestossa ja säästyy rahaakin. Muuten erittäin simppeli annos – papuja, sipulia ja pestoa pastaan sekoitettuna.

Hinta per annos 1,75€.

Ainekset

100g lehtikaalia – 1,99€
250g pastaa – 0,55€
1 varsisipuli – 0,28€
4 valkosipulin kynttä – 0,10€
1tlk papuja – 1,65€
1dl auringonkukan siemeniä – 0,35€
1rkl ravintohiivahiutaleita – 0,26€
1tl sitruunamehua – 0,12€
1dl oliiviöljyä – 1,57€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€

Total: 6,98€ (4 annosta)

Prep: 10min, Kokkaus: 10min, Total: 20min

Ravintotekijät
Energia 2406kcal
Rasva 133g (osuus energiasta 49%)
Hiilihydraatti 210g (35%)
Proteiini 71g (12%)

Ohjeet

– Prep: pilko sipuli varsineen
– Prep: revi lehtikaalin lehdet varsista
– Prep: paahda auringonkukan siemeniä muutama minuutti kuivalla pannulla
– Pistä pasta kiehumaan alkuun
– Tee silllä välin pesto, käytin itse morttelia, mutta vaikka sauvasekoittimellakin onnistuu
– Hakkaa lehtikaali ja valkosipuli ensin morttelissa
– Lisää sitten paahdetut siemenet ja murskaa tahnaksi
– Lisää sitten sitruunamehu ja sekoita hyvin
– Kaada öljyä joukkoon pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus on notkeahkoa
– Lisää sitten ravintohiiva, lisää vielä öljyä, jos tarvis
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Sekoita pavut ja sipuli valutetun pastan kanssa
– Sekoita lopuksi pesto pastaan

Hinnat katsottu 6.8.2024

Now playing: ROME – First We Take Berlin



3 thoughts on “Lehtikaalipestopasta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *