Lehtimehu
Siinä sitä elämän eliksiiriä taas olisi eli lehtimehua. Joka vuosi näihin aikoihin tätä pitää jokunen litra pistää talveksi talteen, pienestä pitäen tähän on jo opittu, kun äiti näitä teki pakkaseen litratolkulla. Kohtuullisessa määrässä tulee itse pidettyä kuitenkin mehun määrä – tänäkin vuonna tein vain kymmenen litran setin. Ei pidä läträtä liikaa näin hyvän mehun kanssa, ettei mene maku koko hommasta.
Mehun tekeminen on hyvin yksinkertainen prosessi. Tarvitset vain mustaherukan lehtiä, vettä, sokeria ja sitruunahappoa. Tässä viiden litran setti.
Ainekset
5 litraa mustaherukan lehtiä
5 litraa vettä
50g sitruunahappoa
1kg sokeria
Ohjeet
– Keitä vesi
– LIsää lehdet veteen, joutuu vähän painelemaan, että ne saa ”pinnan alle”. Eli tehdään vähän niinkuin teetä
– Pistä kansi päälle ja anna muhia 24 tuntia
– Siivilöi lehdet
– Lisää sitruunahappi ja sokeri
– Kiehauta mehu
– Pullota ja säilö pimeässä – kellari olisi kaikista paras tietenkin, jos sellaisen omistaa
Now playing: Superchrist – MTV Is All You Need
This is some awesome thinking. Would you be interested to learn more? Come to see my website at FQ5 for content about Thai-Massage.