Mustapaputofua

Mustapaputofua

Fermentoitu mustapaputahna on asia mihin on tullut viime aikoina ihastuttua ja tuli sitten tehtyä taas siitä soosia, nyt paprikalla. Tahna antaa todella paljon makua jo hyvin pienellä määrällä. Kannattaa napata purkki kaappiin, se säilyy myös todella hyvin.

Hinta per annos 1,38€.

Ainekset

250g tofua – 1,39€
1rkl mustapaputahnaa – 0,26€
3 sipulia – 0,45€
2 kevätsipulia – 1,00€
1 paprika – 0,52€
2 chiliä – 0,56€
4 valkosipulin kynttä – 0,10€
1rkl soijaa – 0,28€
1rkl maissijauhoja – 0,08€
1rkl vettä
1rkl seesamiöljyä – 0,07€
2rkl öljyä – 0,14€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2dl riisiä – 0,57€

Total: 5,53€ (4 annosta)

Prep: 10min, Kokkaus: 15min, Total: 25min

Ravintotekijät
Energia 1565
Rasva 65g (osuus energiasta 37%)
Hiilihydraatti 169g (44%)
Proteiini 66g (17%)

Ohjeet

– Aloita riisin keittämisellä
– Prep: kuutioi tofu ja paprika
– Prep: pilko sipuli, valkosipuli, kevätsipuli ja chili
– Prep: sekoita mustapaputahna, soija ja seesamiöljy
– Prep: sekoita maissijauhot ja vesi
– Paista tofua öljyssä, kunnes ne saavat väriä, nosta syrjään
– Paista seuraavaksi sipulia muutama minuutti
– Lisää valkosipuli ja chili ja paista minuutti lisää
– Lisää paprika ja paista taas muutama minuutti lisää
– Lisää tofu takaisin pannuun
– Lisää mustapapusekoitus ja sekoita hyvin
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Lopuksi lisää veteen sekoitetut maissijauhot ja kiehauta, jotta saat suurustetun soosin
– Lisää lopuksi vielä kevätsipulit ja tarjoile riisin kanssa

Hinnat katsottu 10.6.2023

Now playing: Jeijjo & Nupi – Pihatalkoot



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *