Myskikurpitsa-purjorisotto

Myskikurpitsa-purjorisotto

Myskikurpitsa ja purjo pääsevät pääosaan tässä risotossa. Lisänä vielä karamellisoituja pekaanipähkinöitä, sopii tosi hyvin tähän. Jos haluat proteiinia vielä mukaan, niin lisää vaikka valkoisia papuja.

Hinta per annos 1,80€.

Ainekset

1/2 myskikurpitsa – 1,48€
1 purjo – 0,75€
70g pinaattia – 1,99€
4 valkosipulin kynttä – 0,10€
1tl muskottipähkinää – 0,25€
1 kasvisliemikuutio – 0,16€
2dl risottoriisiä – 0,72€
1L vettä
50g pekaanipähkinöitä – 1,35€
1rkl sokeria – 0,02€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2rkl oliiviöljyä – 0,27€

Total: 7,20€ (4 annosta)

Prep: 10min, Kokkaus: 25min, Total: 35min

Ravintotekijät
Energia 1403kcal
Rasva 66g (osuus energiasta 42%)
Hiilihydraatti 163g (47%)
Proteiini 27g (5%)

Ohjeet

– Prep: kuutio myskikurpitsa pieniksi paloika
– Prep: pilko purjo ohuiksi renkaiksi
– Prep: vilko valkosipuli
– Prep: pilko pekaanipähkinöitä hieman pienemmäksi
– Sekoita liemikuutio veteen ja kiehauta se
– Paista purjoa pannulla 5 minuuttia, jotta se pehmenee
– Lisää valkosipuli ja myskikurpitsa ja paista muuta minuutti lisää
– Lisää riisi ja sekoita hyvin
– Lisää lientä sen verran, että riisi peittyy
– Anna kiehua miedolla lämmöllä ja aina, kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää sen verran lientä, että riisi taas peittyy
– Jatka kunnes riisi on kypsää, noin 20 minuuttia
– Tällä välin paahda pannulla pekaanipähkinöitä muutama minuutti
– Lisää sitten sokeri pähkinöihin ja sekoita
– Lisää pannulle vielä hiukan vettä, jotta saat sokerista enemmän siirappimaista ja tarttumaan pähkinöihin
– Nosta pähkinät jäähtymään kulhoon
– Kun riisi on melkein kypsää lisää pinaati
– Mausta lopuksi mustkottipähkinällä, suolalla ja pippurilla
– Tarjoile sokeroitujen pekaanipähkinöiden kanssa

Hinnat katsottu 14.5.2023

Now playing: Stepa ja Eevil Stöö – TYH-MÄ



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *