Myskikurpitsaa ja kikherneitä satay-kastikkeessa
Kurpitsat ovat jälleen sesongissa, joten ensimmäinen satay-resepti on myskikurpitsasta. Purjoa saa myös halvalla nyt, niin otin sitäkin mukaan. Kikherneillä saadaan proteiinia. Muuten simppeliä kokkailua, ei vaadi ihme kikkailuja, lopputulos on mukavan pehmeä ja makeahko kastike.
Hinta per annos 1,98€
Ainekset
1 myskikurpitsa – 2,69€
1 pkt kikherneitä – 1,39€
1 purjo – 0,92€
1 chili – 0,26€
4 valkosipulin kynttä – 0,28€
Peukalon kokoinen pala inkivääriä – 0,40€
1dl satay-kastiketta – 0,89€ (kts aikaisempi postaus reseptiin)
1dl vettä
2dl riisiä – 0,82€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2rkl öljyä – 0,14€
Total: 7,90€ (4 annosta)
Prep: 10min, Kokkaus: 15min, Total: 25min
Ohjeet
– Prep: kuutioi myskikurpitsa
– Prep: leikkaa purjo ohuiksi kiekoiksi
– Prep: pilko chili, inkivääri ja valkosipuli
– Aloita taas keittämällä riisi
– Paista purjoa kannulla viitisen minuuttia, jotta se pehmenee
– Lisää chili, inkivääri ja valkosipuli ja paista minuutti lisää
– Lisää myskikurpi ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Lisää kikherneet, satay-kastike ja vesi
– Anna hautua kannen alla, kunnes myskikurpitsa on kypsää, riippuu hiuken miten pieniksi sen kuutoit, viitisen minuuttia meni itsellä
– Tarjoile riisin kanssa
Hinnat katsottu 10.9.2022
Now playing: Before the Dawn – Downhearted