Nasi Goreng
Jos tekee itse ketjap manista, niin tottakai pitää yksi resepti olla sitten Nasi Gorengia. Varmaan koko ketjap on tätä varten kehitetty. Eli jonkinlainen veganisoitu versio tästä indonesialaisesta klassikosta eli paistettua riisiä tofulla. Ei varmaan ole millään mittareilla ns. aitoa, mutta hyvää on.
Hinta per annos 2,73€
Ainekset
1pkt tofua – 3,15€
5dl keitettyä riisiä (n. 2dl kuivaa) – 0,82€
1 paprika – 0,75€
2 sipulia – 0,30€
4 valkosipulin kynttä – 0,28€
1 kiinankaali – 1,75€
2 porkkanaa – 0,40€
2 chiliä – 0,52€
1 kevätsipuli – 0,83€
1rkl limemehua – 0,13€
1dl ketjap manista – 1,73€ (kts. aikasempi postaus reseptiin, jos haluat tehdä itse)
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2rkl öljyä – 0,14€
Total: 10,91€ (4 annosta)
Prep: 15min, Kokkaus: 15min, Total: 30min
Ohjeet
– Prep: Pilko tofu, sipuli, valkospuli, chili, kiinankaali, paprika, kevätsipuli ja porkkanat kivan kokoisiksi paloiksi, ei se niin tarkkaa ole millaisiksi. Erilaiset muodot tuo kivaa vaihtelua.
– Paista tofua viitisen minuuttia öljyssä, jotta saat siihen väriä. Nosta palat syrjään odottamaan.
– Lisää sipuli, valkosipuli ja chili pannuun ja paista muutama minuuttia
– Lisää paprika, porkkanat ja kiinankaali ja paista muutama minuutti lisää, jotta kaali pehmenee vähän
– Lisää riisi ja tofu takaisin pannuun ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää lime ja ketjap manis ja mausta suolalla ja pippurilla
– Anna kiehua muutama minuuttia, jotta ketjap manis karamellisoituu ja suurimmat nesteet kiehuu pois.
– Lisää kevätsipulit ja syö heti
Hinnat katsottu 30.9.2022
Now playing: Butthole Surfers – Dracula from Houston