Pak-choi-salaatti paahdetulla nuudelilla
Toinen mikä kasvaa ihan hulluna tuolla takapihalla on pak-choi. Tulee isoa puskaa ihan urakalla, joten piti keksiä siitä jotain. Törmäsin hauskaan ideaan jossain päin internettiä. Eli paahdetaan tuollainen kuiva nuudeli pannulle, näin saadaan vähän crunchia mukaan. Lisäsin mukaan pistaasipähkinöitä ja kastikkeeksi tuollainen itämainen soijapohjainen sekoitus. Hauska idea tuo nuudelin paahtaminen.
Ainekset
2kpl pak-choita – 2,19€
2 kevätsipulia – 0,60€
1pkt nuudeleita – 0,51€
1dl pistaasipähkinöitä – 1,50€
1rkl fariinisokeria – 0,05€
1rkl riisiviinietikkaa – 0,12€
1rkl soijaa – 0,15€
1rkl seesamiöljyä – 0,26€
1rkl seesamisiemeniä – 0,05€
Total: 5,43€
Prep: 5min, Kokkaus: 10min, Total: 15min
Ohjeet
– Prep: sekoita sokeri, etikka, soija, öljy ja siemenet ja siirrä syrjään odottamaan
– Prep: pilko pak-choi ja kevätsipuli suupaloiksi ja sekoita
– Prep: kuori pistaasit
– Riko nuudelit kuivalle pannulle ja paahda niitä yhdessä pähkinöiden kanssa miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes nuudelit saavat väriä
– Anna nuudeli-pähkinöiden jäähtyä ja sekoita ne sitten salaattiin
– Sekoita lopuksi joukkoon kastike
– Tarjoile lisukkeena
Hinnat katsottu 18.7.2024
Now playing: Rotting Christ – La Lettera Del Diavolo