Papupata
Tänään on maailman vegaanipäivä, joten ensimmäinen uusi postaus www.viikonloppuvegaani.fi -sivujen avaamisen jälkeen ajoitetaan tietenkin tälle päivälle. Tarjolla simppeli ”one pot wonder”. Papupata, jossa pastaa ja ”fetaa”. Käytin noita kirsikkatomaattitölkkejä, jotta saa vähän rakennetta kastikkeeseen, toimii kivasti tällaisessa.
Ainekset
500g pastaa – 1,80€
1 sipuli – 0,14€
4 valkosipulinkynttä – 0,10€
1rkl tomaattipyreetä – 0,12€
2tlk kirsikkatomaatteja – 2,98€
2dl vettä
2tlk valkoisia papuja – 1,98€
1pkt ”fetajuustoa” – 2,95€
1tl korianterinsiemeniä – 0,18€
1 kanelitanko – 0,37€
pieni nippu lehtipersiljaa – 0,53€
2rkl oliiviöljyä – 0,51€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
Total: 11,77€ (6 annosta)
Prep: 5min, Kokkaus: 20min, Total: 30min
Ravintotekijät
Energia 3638kcal
Rasva 92g (osuus energiasta 22%)
Hiilihydraatti 482g (54%)
Proteiini 168g (19%)
Ohjeet
– Prep: pilko sipuli, valkosipuli ja persilja
– Paista sipulia ja valkosipulia hetki pannussa, jotta ne pehmenevät
– Lisää tomaattipyre ja sekoita hyvin
– Lisää seuraavaksi kirsikkatomaatit ja vesi ja kiehauta
– Lisää kanelitanko ja korianteri ja mausta suolalla ja pippurilla
– Seuraavaksi pannuun pavut ja pasta
– Anna kiehua kunnes pasta on kypsää
– Lisää lopuksi pinnalle murennettu ”feta” (ei kannata sekoittaa sitä pastan joukkoon) ja lehtipersilja
Hinnat katsottu 1.11.2023
Now playing: Turnstile & BADBADNOTGOOD – Alien Love Call