Parsakaalia ja soijasuikaleita

Parsakaalia ja soijasuikaleita

Pyydettiin reseptiä myös soijasuikaleista, joten tässä yksi. Tykkään tehdä soijasuikaleet vain hauduttamalla niitä lyhyen aikaa kuumassa vedessä (en siis keittele ja puristele, mutta sekin käy) ja sitten paistamalla ne, näin rakenne on mukavan kiinteää.

Soijasuikaleet ovat kuivattua soijaproteiinia, joka on sekä ravitseva että edullinen vaihtoehto lihalle. Ne sisältävät runsaasti proteiinia (noin 50 g / 100 g) ja ovat lähes rasvattomia. Soijasuikaleet ovat myös hyvin säilyviä, joten niitä kannattaa pitää aina ruokakaapissa nopeita ja täyttäviä aterioita varten.

Ainekset

75 g soijasuikaleita – 0,22€
1 parsakaalia – 0,99€
100g pitkiä vihreitä papuja – 0,41€
1rkl seesamiöljyä – 0,25€
2rkl fariinisokeria – 0,26€
2rkl soijakastiketta – 0,20€
1rkl riisiviinietikkaa – 0,27€
2 valkosipulinkynttä – 0,05€
1rkl inkivääriä – 0,35€
1rkl maissijauhoja – 0,02€
1rkl vettä
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2rkl öljyä – 0,23€
2dl riisiä – 0,57€

Total: 3,93€ (4 annosta), hinta per annos 0,98€

Prep: 10min, Kokkaus: 15min, Yhteensä: 25min

Ravintotekijät
Energia 1628kcal
Rasva 48g (osuus energiasta 26%)
Hiilihydraatti 199g (50%)
Proteiini 79g (20%)

Ohjeet

– Aloita taas riisin keittämisellä
– Kaada kiehuvaa vettä soijasuikaleiden päälle ja anna muhia 5 minuuttia, sitten kaada vesi pois
– Nypi parsakaalin nuput ja pilko myös kevyesti kuorittu varsi
– Pilko pavut hieman lyhyemmiksi
– Pilko valkosipuli ja inkivääri
– Tee kastike sekoittamalla, seesamiöljy, sokeri, soija, etikka, inkivääri, valkosipuli, vesi ja maissijauho
– Paista soijasuikaleita öljyssä muutama minuutti, jotta ne saavat väriä
– Lisää parsakaalin nuput ja varren palat pannulla muutama minuutti
– Lopuksi pavut ja paista vielä muutama minuutti
– Lisää sitten kastike ja kiehauta, jotta kastike ”tahmaantuu”
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Lisää tilkka vettä vielä lopuksi, jotta saa kastikkeen leviämään tasaisesti
– Tarjoile riisin kanssa

Hinnat katsottu 19.1.2025

Now playing: 16 – Misfortune Teller



6 thoughts on “Parsakaalia ja soijasuikaleita”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *