Pastaa pinaatti-hernepestolla
Tästä tuli todella hyvää. Hernepestoa hiukan jalostettuna, lisäämällä siihen pinaattia ja auringonkukansiemeniä jälleen tuomassa hiekan eri rakennetta mukaan pestoon.
Hinta per annos 0,79€.
Ainekset
200g pakasteherneitä – 0,85€
100g pakastepinaattia – 0,77€
1/2dl auringonkukansiemeniä (25g) – 0,09€
1 sitruuna – 0,49€
250g pastaa – 0,55€
2 valkosipulin kynttä – 0,05€
1rkl oliiviöljyä – 0,24€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
Total: 3,15€ (4 annosta)
Prep: 5min, Kokkaus: 15min, Total: 20min
Ravintotekijät
Energia 1276kcal
Rasva 33g (osuus energiasta 23%)
Hiilihydraatti 185g (59%)
Proteiini 17g (15%)
Ohjeet
– Keitä pasta
– Sillä välin kiehauta pakasteherneet ja sulata pinaatti (mikrossa)
– Paahda siemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta ne saavat väriä
– Raasta sitruunan kuori
– Pistä puolet herneistä, pinaatti, paahdetut siemenet, valkosipuli, öljy ja puolen sitruunan mehu blenderiin ja soseuta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
– Kun pasta on valmista, valuta ja sekoita toinen puolikas herneistä pastaan, lisää sitruunan kuori ja hernetahna. Sekoitan hyvin.
– Lisää lopuksi tarvittaessa toisen sitruunapuolikkaan mehu, maista ensin kuitenkin, etten mene liian hapokkaaksi.
Now playing: Swallow the Sun – MelancHoly