Peltipiirakka
Uusintana peltipiirakkaa ja tällä kertää hieman ”kinkkupiirakkaa” mukaillen. Muu-suikaleet toimi tässä yllättävän hyvin. Tein jälleen valmiista taikinasta laiskuuttani, mutta tekemällä sen itse saa varmasti vähän halvemmalla ainakin. Näyttää valmistaikinan hinta nousseen myös. Kun tätä viimeksi teki, niin nuo paketit irtosivat alle vitosella.
Ainekset
2 pkt piirakkataikinaa (800g) – 6,50€
2 sipulia – 0,30€
2 valkosipulin kynttä – 0,05€
1 pussi Muu-suikaleita – 1,99€
2rkl öljyä – 0,14€
1rkl paprikajauhetta – 0,17€
1tl Kala Namak -suolaa (eli ”mustaa suolaa”) – 0,08€ (voit toki käyttää normaalia suolaa, mutta kala namak tuo ”kananmunan” makua ja perinteisestihän peltipiirakassa on kananmunaa, joten hain sitä tällä suolavalinnalla)
1dl puuroriisiä – 0,28€
Mustapippuria – 0,07€
Total: 9,58€ (8 palasta)
Prep: 15min, Kokkaus: 15min, Total: 30min
Ohjeet
– Preprep: ota taikina sulamaan ajoissa
– Prep: pilko sipuli ja valkosipuli
– Keitä riisiä kymmenen minuuttia
– Paista sipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät
– Lisää Muu-suikaleet ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää paprika, suola ja pippuri
– Lopuksi sekoita puuroinen riisi hyvin joukkoon
– Kauli yksi taikina uunipellin kokoiseksi pohjaksi.
– Livitä täyte tasaisesti pohjan päälle
– Kauli toinen taikinalevy myös pellin kokoiseksi ja levitä se kanneksi
– Taittele reunat kiinni
– Pistele pintaan haarukalla reikiä, jotta höyry pääsee ulos
– Paista 200°C uunissa noin 15 minuuttia
Hinnat katsottu 12.3.2023
Now playing: Ex Tuuttiz – Kultainen linna
Hey there, I love all the points you made on that topic. There is definitely a great deal to know about this subject, and with that said, feel free to visit my blog Article Home to learn more about SEO.