Piri-piri
Tai peri-peri tai pili-pili, kaikki tarkoittaa samaa. Tämä on afrikkalainen chilisoosi, autenttiseen soosiin tarvittaisi toki jotain afrikkalaisia linnunsilmächilejä, mutta minä ainakin menin ihan vain kaupan perus punaisella chilillä, hyvää tulee näinkin. Yllättävän tulista tästä tosin tuli, mutta niin hyvää. Antaa kivasti ja helposti lisämakua melkein mihin vain.
Ainekset
4 chiliä – 0,40€
2 paprikaa – 0,88€
1 punasipuli – 0,22€
4 valkosipulin kynttä – 0,28€
pieni nippu basilikaa – 0,63€
1rkl savupaprikaa – 0,53€
1rkl oreganoa – 0,18€
1rkl punaviinietikkaa – 0,11€
1rkl sitruunamehua – 0,12€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
Total: 3,46€ (n. 3dl)
Valmistusaika: 20min
Ohjeet
– Paahda chiiä, paprikaa, punasipulia ja valkosipulia kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kivat ”polttomerkit”. Älä turhaan kuori mitään vaan kaikki kuorineen pannuun, itse paahdoin noita noin 15 minuuttia kovalla lämmöllä
– Anna kasvisten jäähtyä hiukan ennen kuin jatkat
– Pilko kaikki ronskisti vähän pienemmiksi paloiksi, kuori tietenkin punasipuli ja valkosipuli. Itse en kuoripaprikoita, vaan ”polttomerkit” saavat tuoda makua, mutta voit toki ne kuoriakin
– Pistä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surrauta karkeaksi, lisää vähän vettä, jotta saa soosin pyörimään vähän paremmin, mutta tarkoitus on nimenomaan saada vähän karkea lopputulos, ei mikään tahna
– Säilytä jääkaapissa, kestää noin viikon. Voit myös pakastaa..
Hinnat katsottu 13.11.2022
Now playing: PIG – Veni Vidi Vici