Punajuuri-edamame-ohratto

Punajuuri-edamame-ohratto

Mysteerilaatikosta nostetaan seuraavaksi punajuuri ja edamame. Nämä saavat parikseen ohran. Punajuuri kahteen tapaan ja edamamet saavat myös vähän väriä pintaan.

Hinta per annos 1,15€.

Ainekset

500g punajuuria – 0,60€
2dl edamameja – 1,37€
2dl ohrasuurimoita – 0,44€
1 sipuli – 0,15€
2 valkosipulin kynttä – 0,05€
1/2 purkkia kauratuorejuustoa – 1,13€
1rkl valkoviinietikkaa – 0,11€
1rkl kasvisliemijauhetta – 0,14€
4rkl ”voita” – 0,48€
1,5L vettä
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€

Total: 4 annosta (4,58€)

Prep: 15min, Kokkaus: 45min, Total: 1h

Ravintotekijät
Energia 1604kcal
Rasva 76g (osuus energiasta 42%)
Hiilihydraatti 160g (41%)
Proteiini 50g (13%)

Ohjeet

– Prep: pilko sipuli ja valkosipuli
– Prep: kuori ja kuutioi pieniksi kuutioiksi yksi punajuuri ja raasta loput pienellä raastinterällä
– Kiehauta vesi ja liemi, keitä edamameja tässä liemessä muutama minuutti ja nosta pois liemestä (liemi käytetään ohrattoon, että älä kaada sitä pois)
– Paista pannulla sipulia ja valkosipulia voissa (käytä puolet voista) muutama minuutti
– Lisää sitten ohrat ja raastettu punajuuri ja paista muuta minuutti lisää
– Lisää etikka ja kiehauta se, mausta suolalla ja pippurilla
– Lisää lientä sen verran, että ohrat peittyvät ja anna porista kannen alla hiljalleen
– Lisää tarvittaessa lientä, jos se alkaa kuivua
– Keitä kunnes ohrat ovat kypsiä, menee noin 35 minuuttia
– Sillä välin paista toisella pannulla edamameja voissa, kunnes ne saavat väriä, mausta suolalla ja pippurilla – nosta syrjään odottaam
– Seuraavaksi paista punajuurikuutioita noin 10 minuuttia, jotta ne ovat kypsyneet, mausta myös suolalla ja pippurilla – saa jäädä rapsakoiksi.
– Kun ohratto on valmista sekoita tuorejuusto vielä joukkoon
– Tarjoile ohratto edamamen ja punajuurikuutoiden kanssa

Hinnat katsottu 7.1.2024

Now playing: Laibach – Opus Dei



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *