Rajma Masala
Uudelleen tehtynä kidneypapu-curry. Tässä on erikoisuutena soseutettu sipuli, siten saa vähän erilaisen rakenteen aikaan. Kun vielä osan currysta soseuttaa lopuksi, niin saa kivan pehmeän ja ”kermaisen” lopputuloksen.
Hinta per annos 2,35€.
Ainekset
2 pkt kidneypapuja – 1,98€
1tlk tomaattimurskaa – 0,95€
2 punasipulia – 0,44€
2 valkosipulin kynttä – 0,05€
1rkl inkivääritahnaa – 0,35€
1 chili – 0,26€
2 kevätsipulia – 1,11€
4rkl margariinia – 0,37€
1tl jeeraa – 0,10€
1tl kurkumaa – 0,10€
1tl chilijauhetta – 0,13€
1rkl korianterijauhetta – 0,24€
1rkl garam masalaa – 0,27€
1rkl sarviapilaa – 0,10€ (ei pakollista)
suolaa – 0,04€
2dl riisiä – 0,57€
Total: 7,06€ (3 annosta)
Ravintotekijät
Energia 1709kcal
Rasva 51g (osuus energiasta 27%)
Hiilihydraatti 227g (54%)
Proteiini 58g (14%)
Prep:15min, Kokkaus: 30min, Total: 45min
Ohjeet
– Prep: soseuta sipuli sauvasekoittemalla
– Prep: pilko valkosipuli, chili ja kevätsipuli
– Tässä kohtaa voi pistää riisit kiehumaan
– Kuumenna margariini pannulla ja paista soseutettua sipulia, kunnes se on ruskeaa. Ole kärsivälillnen, tähän menee reilut kymmenen minuuttia.
– Lisää valkosipuili, chili ja inkivääri ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää mausteet ja paistaa taas muutama minuutti lisää
– Lisää tomaattimurska ja annan porista kevyesti 15 minuuttia
– Lisää suola ja valutetut kidneypavut
– Anna vielä porista viitisen minuuttia lisää, voi soseuttaa osan currystä, jos haluat ”kermaisemman” lopputuloksen
– Lisää lopuksi kevätsipulit ja tarjoile riisin kanssa
Hinnat katsottu 7.4.2023
Now playing: Paleface – Miehet ei itke