Sitruunainen ja kermainen one pot -pasta

Sitruunainen ja kermainen one pot -pasta

Yritän tässä opetella tekee one pot -pastaa eli ts. yrittää saada säädettyä nestemäärä kohdalleen, ettei lopputulos ole soppaa, vaan keitinvesi imeytyy pastaan. Nyrkkisääntö näyttää olevan 1:2 eli jos on 250g pastaa, niin 500g vettä on ihan hyvin määrä. Tähän kun lopuksi lisätään kerma, niin hyvä tuli. Sitruunaa mukaan tuomaan kivaa raikkautta.

Hinta per annos 1,40€

Ainekset

250g pastaa – 0,92€
0,5L vettä
1tlk kaurakermaa – 0,63€
1 sitruuna – 0,51€
1 parsakaali – 0,99€
1pkt valkoisia papuja – 0,95€
1 sipuli – 0,20€
4 valkosipulin kynttä – 0,10€
1 liemikuutio – 0,14€
2 kevätsipulia – 0,44€
suolaa – 0,04€
pippuria – 0,07€
2rkl oiiviöljyä – 0,60€

Total: 5,59€ (4 annosta)

Ravintotekijät
Energia 1961kcal
Rasva 88g (osuus energiasta 40%)
Hiilihydraatti 209g (43%)
Proteiini 62g (13%)

Prep: 10min, Kokkaus: 15min, Total: 25min

Ohjeet

– Prep: leikkaa parsakaalin kukinnot irti
– Prep: pilko parsakaalin varsi, sipuli, valkosipuli ja kevätsipuli
– Prep: raasta sitruunan kuori
– Paista sipulia muutama minuutti öljyssä
– Lisää valkosipuli ja parsakaalin varsipalat ja paista muutama minuutti lisää
– Lisää pavut pannuun, sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu joukkoon ja sekoita
– Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta suolalla ja pippurilla, kiehauta
– Lisää pasta ja anna kiehua kannen alla viitisen minuuttia
– Lisää sitten parsakaalin kukinnot ja keitä kunnes pasta on kypsää
– Lisää lopuksi kaurakerma, sekoita hyvin, mutta älä enää keittele
– Ripottele lopuksi kevätsipuli pastan päälle

Hinnat katsottu 20.5.2024

Now playing: Samae Koskinen – Nyt on normaalia olla natsi



17 thoughts on “Sitruunainen ja kermainen one pot -pasta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *