Tahini Alfredo Pasta

Tahini Alfredo Pasta

Eihän tämä nyt mitään pasta Alfredoa oikeasti ole, se kun on voita, kermaa ja parmesaania, mikä on ”hieman” hankala tehdä vegaanisena. Mutta tällä tavalla tahinin käyttäminen kastikeesta tekee pastasta todella kermaisen. Yllätyin todella itsekin tästä. Pinjansiemenet sopivat myös aina pastaan, joten tuo ”parmesaani” tuo tähän vielä rutkasti lisämakua. Yllätyin itseasiassa miten halpa tästäkin annoksesta tuli, vaikka tässä on ainakin meikäläisen mittareilla käytössä aika kalliita aineksia.

Hinta per annos 1,80€

Ainekset
250g pastaa – 0,75€
1dl tahinia – 1,09€ (kts. resepti edellisestä postauksesta)
1dl vettä
2rkl ravintohiivaa – 1,00€
1/2 sitruunan mehu – 0,25€
1 valkosipulin kynsi – 0,07€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
pieni nippu lehtipersiljaa – 0,63€

”Pinjaparmesaani”

1dl pinjansiemeniä – 2,40€
1rkl ravintohiivaa – 0,50€
1tl valkosipulijauhetta – 0,21€
1tl chilihiutaleita – 0,13€
suolaa – 0,04€

Total: 7,18€ (4 annosta)

Prep: 10min, Kokkaus: 10min, Total: 20min

Ohjeet

– Aloita ”pinjaparmesaanista”, paahda ensin pinjansiemenet pannulla
– Anna siementen jäähtyä
– Sekoita ja blendaa (Iiselläni on tuollainen sauvasekoittimen kiinnitettävä pieni leikkuriastia) sitten kaikki ainekset karkeaksi muruksi
– Keitä seuraavaksi pasta
– Sillä välin blendaa tahini, vesi, sitruuna, ravintohiiiva, valkosipulin kynsi, suola ja mustapippuri kastikkeeksi
– Pilko vielä persilja
– Sekoita tahinikastike siivilöityyn pastaa
– Ripottele päälle pinjaparmesaania ja persilja
– Tarjoile heti, tämä on parasta tuoreeltaan

Hinnat katsottu 9.10..2022

Now playing: Error – Burn In Hell



2 thoughts on “Tahini Alfredo Pasta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *