Tahini
Tahini eli seesaminsiementahna on todella helppo tehdä itse, käytännössä vain siemenet ”blenderiin” ja ajat tahnaksi. Itse tekemällä saa jopa melko varmasti halvempaa. Tässä kaksi variaatiota. Vaalea versio on ehkä hieman perinteisempi versio, se on miedomman makuista ja sopii ehkä paremmin yleiseen käyttöön. Tummassa versiossa paahtaminen tuo mukaan runsaasti paahtunutta ja pähkinäisempää makua ja aromia ja koko tahna on paljon voimakkaampaa. Resepteinä tulossa yksi kummastakin versiosta.
Ainekset
2dl seesaminsiemeniä – 0,95€
2rkl öljyä – 0,14€
Total: 1,09€ (1dl tahinia)
Valmistusaika: 2min vaalealle, 15min tummalle
Ohjeet – vaalea tahini
– Pistä seesaminsiemenet ja öljy jonkinlaiseen tehosekoittimeen, jolla saat sen ajettua tahnaksi. Itselläni on tuollainen sauvasekoittimen kiinnitettävä pieni leikkuriastia. Sopii tällaiseen erittäin hyvin, mutta onnistunee pelkällä sauvasekottimellakin
– Surruttele menemään, kunnes saat tasaista tahnaa. Minuutissa pitäs olla valmista.
– Tuo pieni määrä öljyä helpottaa soseutumista (olen tehnyt myös ilman öljyä, siemenethän ovat itsessään öljyisiä) ja voit lisätä tarvittaessa, jos ei meinaa muuten soseutua
Ohjeet – tumma tahini
– Paahda seesaminsiemeniä kuivalla paistinpannulla kymmenisen minuuttia kohtuu pienellä lämmöllä, ettei ne pala. Haluat saada kullanruskeita siemeniä. Kts. kuva.
– Anna siemenien jäähtyä ja sitten aja tahnaksi kuten yllä vaalea tahini
Hinnat katsottu 6.10..2022
Now playing: Itä-Saksa – Der Kommissar