Tahinilinssit
Toinen tahiniannos vielä. Kasvipaistos, johon tulee linssejä, jotka erikseen vielä maustetaan tahinilla, jotta saadaan niihin kunnolla makua. Käytin paahdetuista seesaminsiemenistä tehtyä tahinia. Lisää tahinia saadaan annokseen sitruunaisella tahinikastikkeella. Tarjoillaan vielä couscousin kanssa.
Hinta per annos 2,28€.
Ainekset
1 paprika – 0,89€
1 kesäkurpitsa – 1,25€
2 punasipulia – 0,44€
2 valkosipulin kynttä – 0,14€
1 sitruuna – 0,53€
100g lehtikaali – 1,47€
200g vihreitä papuja – 1,50€
200g linssejä – 0,99€
1dl vettä
1/2dl tahinia – 0,55€
200g couscous – 0,95€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2rkl oliiviöljyä – 0,31€
Total: 9,13€ (4 annosta)
Prep: 10min, Kokkaus: 20min, Total: 30min
Ohjeet
– Prep: pilko paprika, kesäkurpitsa, pavut, punasipuli ja valkosipuli
– Prep: revi lehtikaali palasiksi
– Tee tahinikastike sekoittamalla puolet tahinista ja sitruunan mehu, mausta suolalla ja pippuilla ja lisää vettä pikkuhiljaa, kunnes rakenne on mielestäsi hyvä. Tavoiteena on melko juokseva kastike, minkä voi annostella lopuksi annoksen päälle.
– Aloita keittämällä linssit
– Kiehauta vesi myös couscousille ja hauduta ne kypsäksi paketin ohjeen mukaan
– Paista sipulia muutama minuutti
– Lisää valkosipuli ja paista minuutti lisää
– Lisää pavut, paprika ja kesäkurpitsa ja paista vielä viitisen minuuttia lisää
– Lisää lopuksi lehtikaali, lisää desi vettä pannulle ja anna hauduta kannen alla, kunnes lehtikaali on kypsynyt
– Valuta linssit ja sekoita loput tahinista linsseihin
– Lisää linssit kasvispaistokseen
– Mausta paistos suolalla ja pippurilla
– Tarjoile couscousin kanssa ja lisää joka annokseen vielä tahinikastiketta
Hinnat katsottu 20.10..2022
Now playing: Roman Schatz ja Alakulo Ensemble – Tää on niin tätä