Tempeä pähkinäkastikkeessa

Tempeä pähkinäkastikkeessa

Mysteerilaatikosta napattiin tempe, kukkakaali ja parsakaali. Ne lyötiin maapähkinäkastikkeeseen ja tarjoillaan nuudeleiden kanssa.

Hinta per annos 2,99€.

Ainekset

250g tempeä – 4,39€
1 parsakaali – 0,99€
1 kukkakaali – 2,44€
1 sipuli – 0,20€
4 valkosipulin kynttä – 0,10€
200g kookoskermaa – 1,25€
1rkl limemehua – 0,12€
3rkl maapähkinävoita – 0,42€
2rkl soijaa – 0,29€
1tl chilihiutaleita – 0,13€
200g nuudeleita – 1,27€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
4rkl öljyä – 0,25€

Total: 11,96€ (4 annosta)

Prep:15min, Kokkaus: 15min, Total: 30min

Ravintotekijät
Energia 2654kcal
Rasva 153g (osuus energiasta 51%)
Hiilihydraatti 183g (28%)
Proteiini 112g (17%)

Ohjeet

– Prep: kuutioi tempe
– Prep: leikkaa parsakaalin ja kukkakaalin nuput suupaloiksi
– Prep: pilko sipuli ja valkosipuli
– Tee ensin kastike, sekoita kookoskerma, lime, maapähkinävoi, soija ja chilihiutaleet keskenään
– Paista sitten tempe-kuutioita öljyssä muutama minuutti, jotta ne saavat väriä
– Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista muutama minuutti lisää
– Seuraavaksi perään parsakaali ja kukkakaali ja muutama minuutti taas lisää paistoa
– Lisää sitten kastike ja anna hautua kunnes kaalit ovat kypsiä
– Tässä välissä ehdit keittää nuudeli

Hinnat katsottu 21.1.2024

Now playing: Tom Waits – Hold On



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *