Valkopapuja ja harissaa

Valkopapuja ja harissaa

Toisena harissa-annoksen valkopapumuhennos. Ei erikoisuuksia tämäkin on nyt vain yksi ”riisiä ja papuja” -versiointi. Kuivista pavuista tehdessä aikaa menee toki vähän enemmän, mutta ne voi korvata purkkikamalla myös. Hinta per annos 1,26€.

Ainekset

200g kuivia valkopapuja – 1,11€
1dl harissaa (kts aikaisempi postaus) – 0,97€
2 paprikaa – 1,10€
2 sipulia – 0,30€
4 valkosipulin kynttä – 0,28€
1 tölkki tomaattimurskaa – 0,99€
4dl vettä
1rkl jeeraa – 0,30€
1rkl oreganoa – 0,10€
1rkl limemehua – 0,13€
suolaa – 0,04€
mustapippuria – 0,07€
2rkl öljyä – 0,14€
2dl riisiä – 0,75€

Total: 6,28€ (5 annosta)

Papujen esivalmistus: 24h + 1h keittoa, Prep: 5min, Kokkaus: 35min, Total: 40min

Ohjeet

– Liota papuja yön yli vedessä
– Valuta pavut ja keitä noin tunti, kunnes ne ovat kypsiä (voi mennä pidempäänkin, maistele miltä ne tuntuvat)
– Prep: pilko sipulit ja valkosipulit ja kuutioi paprika
– Aloita riisin keitolla
– Paista sipulia muutama minuutti pannulla
– Lisää valkosipuli ja paista minuutti lisää
– Lisää paprika ja paista vielä pari minuuttia
– Lisää sitten jeera, oregane, lime, harissa ja tomaattimurska
– Mausta suolalla ja pippurilla
– Sekoita hyvin ja lisää keitetyt pavut ja lisää vettä sen verran, että pavut peittyvät
– Anna hautua pienellä lämmöllä puolisen tuntia

Hinnat katsottu 9.11.2022

Now playing: Skindred – GIMME THAT BOOM



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *